Pedagogisch-didactisch handelen in beeld

Saskia en Ruben: Groei En Transformatie Coaches

Enjoy Change richt zich op de kwaliteit binnen het onderwijs (PO en VO)

Verbeter nu de Kwaliteit in het Onderwijs! Een belangrijk kwaliteitsgebied binnen het waarderingskader is het onderwijsproces. Binnen het onderwijsproces wordt gekeken of leerlingen goed onderwijs krijgen. De onderdelen aanbod (OP1), zicht op ontwikkeling en begeleiding (OP2), pedagogisch-didactisch handelen (OP3), onderwijstijd (OP4) en afsluiting (OP6) zijn binnen het onderwijsproces belangrijk.
Enjoy Change is gespecialiseerd in het pedagogisch-didactisch handelen en zicht op ontwikkeling en begeleiding. Wij bieden trajecten aan gericht op leerkrachten, teams en het management.

Pedagogisch-didactisch handelen in beeld

Ben jij leerkracht en het overzicht in je klas kwijt? Heb jij regie of nemen de leerlingen het van je over? Geef je vooral negatieve feedback en is je energie op na een dag lesgeven? Ben je een startende leerkracht en krijg je het gevoel dat je het niet kunt? Ga je twijfelen aan je eigen kunnen? Dan is dit traject er voor jou.
Pedagogiek en didactiek heeft enorme invloed op elkaar. Dit kunnen we niet los van elkaar zien. Het gedrag van de leerlingen en de leerkracht bepalen of een les voldoende heeft opgeleverd. Wanneer de leerkracht bewust is van eigen handelen, dan weet hij/zij ook de gevolgen hiervan. Doordat je je bewust bent, stem je je handelen af op de behoefte van de leerlingen. Hierdoor leer je beter omgaan met gedrag binnen een groep en de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Wanneer je dit goed in beeld hebt richt je je op de kwaliteit van je les.

Begeleidingsinstrument

Enjoy Change gebruikt een begeleidingsinstrument waarmee patronen in het pedagogisch handelen zichtbaar worden. Een objectief instrument waarmee na 30 minuten het onderwijsgesprek gevoerd wordt. Na dit gesprek heeft de leerkracht direct tools waarmee hij/zij de volgende dag aan de slag kan. Wij bieden een traject aan van 6 sessies en een evaluatiegesprek met directeur en/of intern begeleider. Voor ons is deze samenwerking tussen leerkracht en directeur belangrijk. Deze samenwerking zorgt voor een doorgaande lijn op de kwaliteit van het onderwijs.
Na het evaluatiegesprek is er een mogelijkheid het traject te verlengen. Patronen veranderen niet van de een op de andere dag. Hier is tijd voor nodig. Onze ervaring is dat na een half jaar de kwaliteit en resultaten van verandering zichtbaar worden.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over onze programma’s.

Begin met chatten
1
Meer weten? Chat direct met Enjoy Change
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?