Coach Kwaliteit

Saskia en Ruben: Groei En Transformatie Coaches

Enjoy Change richt zich op de kwaliteit binnen het onderwijs (PO en VO)

Verbeter nu de Kwaliteit in het Onderwijs! Een belangrijk kwaliteitsgebied binnen het waarderingskader is het onderwijsproces. Binnen het onderwijsproces wordt gekeken of leerlingen goed onderwijs krijgen. De onderdelen aanbod (OP1), zicht op ontwikkeling en begeleiding (OP2), pedagogisch-didactisch handelen (OP3), onderwijstijd (OP4) en afsluiting (OP6) zijn binnen het onderwijsproces belangrijk. Enjoy Change is gespecialiseerd in het pedagogisch-didactisch handelen en zicht op ontwikkeling en begeleiding. Wij bieden trajecten aan gericht op leerkrachten, teams en het management.

Coach kwaliteit

De intern begeleider (tegenwoordig ook kwaliteitscoördinator genoemd) heeft verschillende rollen te vervullen. De werkdruk is vaak hoog en soms twijfelen we aan de kwaliteit die we kunnen bieden, terwijl dat nou net is wat ons te doen staat.
Wij bieden coach kwaliteit gericht op het onderwijs. Door een passende aanpak leert elke leerling. Hoge verwachtingen zijn ons uitgangspunt. Zo komt elke leerling succesvol tot leren. Hierbij zorgen wij voor een passend pedagogisch-didactisch klimaat.
Wij werken nauw samen met de directeur en kwaliteitscoördinator. Vanuit deze samenwerking kijken we naar wat het team nodig heeft om te groeien gericht op de kwaliteit van het onderwijs.
Elk traject wordt op maat gemaakt. Belangrijk hierbij is de (hulp) vraag van de school. Vanuit een analyse weten we waar de school staat. Vanuit het doel weten we wat de focus moet zijn en kan het traject in tijd uitgezet worden. Het uitgangspunt is altijd de missie en visie van de school.

Coachende rol van de Interne begeleider

Belangrijke Onderwerpen:

• Didactisch handelen
• Pedagogisch handelen
• Zicht op ontwikkeling
• Handelingsgericht werken
• ‘groepsplan’ transformeren naar een levend/bewegend groepsplan
• De patronen binnen de school/team
• Kernkwaliteiten van het team.

De coachende rol van de kwaliteitscoördinator:
Op het moment dat je gaat coachen heb je eerst inzicht in jezelf nodig. Wie ben jij en wie ben jij bij je collega’s? Hoe verschijn je richting jezelf en hoe richting de ander? Wat doe je wel en wat doe je niet? Wat zeg je wel en wat zeg je niet? Ben jij je bewust van je coachende rol? Je krijgt meer inzicht in jezelf en je collega’s. Je leert de coachende rol op een effectieve en efficiënte manier in te zetten. Jij gaat hiervan zelf groeien, maar door jouw coachende rol en professionele houding groeien je collega’s ook. Een win-win situatie.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over onze programma’s.

Begin met chatten
1
Meer weten? Chat direct met Enjoy Change
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?